Messi: ‘Komst van Neymar had heel Barcelona een boost gegeven’

barca messi

FC Barcelona-vedette Lionel Messi vindt het jammer dat het zijn club deze zomer niet gelukt is om de megatransfer van Paris Saint-Germain-aanvaller Neymar af te ronden. “Ik had het geweldig gevonden als Neymar was teruggekeerd bij Barcelona”, zegt de 32-jarige Messi donderdag in een interview met de Catalaanse krant SPORT.

“Ik begrijp dat er mensen tegen zijn terugkeer waren door de manier waarop ‘Ney’ hier vertrokken is. Maar als je er puur sportief naar kijkt: ik vind Neymar een van de beste spelers ter wereld. Als hij in ons team zat, zouden de kansen dat we onze doelen zouden bereiken groter zijn. Het zou de hele club een boost hebben gegeven.” De 27-jarige Neymar maakte tussen 2013 en 2017 105 goals in 186 duels voor Barcelona, maar vervolgens vertrok hij voor een recordbedrag van 222 miljoen euro naar PSG.

De Braziliaan is na twee jaar wel uitgekeken op de Franse topclub en hoopte deze zomer terug te keren naar Catalonië. PSG en Barcelona onderhandelden ook over een megatransfer, maar ze kwamen er niet uit.(NU)…[+]