Messi leidt Barcelona met hattrick naar koppositie, eenvoudige winst Real

messi

FC Barcelona heeft zich zaterdag dankzij een ruime zege weer aan kop genesteld in La Liga. Lionel Messi leidde zijn ploeg met een hattrick naar de winst tegen Celta de Vigo: 4-1. Eerder op de avond won Real Madrid met 0-4 bij Eibar. Messi opende halverwege de eerste helft uit een penalty de score voor Barcelona tegen Celta. Nadat Lucas Olaza vlak voor rust met een vrije trap voor de gelijkmaker had gezorgd, bracht Messi de thuisploeg enkele minuten later uit een vrije trap weer op voorsprong.

Kort na de onderbreking voltooide Messi zijn hattrick door opnieuw raak te schieten uit een vrije trap en in de slotfase bepaalde Sergio Busquets met een hard schot de eindstand. Frenkie de Jong maakte de negentig minuten vol bij Barcelona. Door de overwinning gaat Barça met 25 punten uit twaalf wedstrijden aan kop in de Spaanse competitie. De Catalanen hebben evenveel punten als nummer twee en aartsrivaal Real Madrid, maar ze gaan aan kop dankzij een iets beter doelsaldo.(NU)…[+]