Messi leidt Barcelona met twee goals en twee assists naar kwartfinales CL

messi

FC Barcelona heeft zich woensdagavond geplaatst voor de kwartfinales van de Champions League. De Catalanen wonnen de return tegen Olympique Lyon in Camp Nou dankzij een uitblinkende Lionel Messi met 5-1, nadat de heenwedstrijd in Frankrijk in 0-0 was geëindigd.

Messi opende in de achttiende minuut de score uit een strafschop en Philippe Coutinho verdubbelde de marge na iets meer dan een half uur. Een klein kwartier na rust bracht Lucas Tousart Lyon terug in de wedstrijd, maar in de slotfase stelde Barcelona de zege veilig. Messi zorgde zelf voor de 3-1 en leverde de assist bij de goals van Gerard Piqué en Ousmane Dembélé. Memphis Depay had een basisplaats bij Lyon en werd twintig minuten voor tijd gewisseld. Kenny Tete moest genoegen nemen met een plek op de bank. Het is de twaalfde keer op rij dat Barcelona de laatste acht haalt in de Champions League. De afgelopen drie seizoenen strandde de Spaanse topclub in de kwartfinales. Vorig jaar was AS Roma verrassend te sterk.(NU)…[+]