Messi redt punt voor Barcelona, Juventus geeft zege weg tegen Parma

messi

Lionel Messi heeft FC Barcelona zaterdagavond in de Primera División aan een 2-2-gelijkspel geholpen tegen Valencia. De Argentijn bracht zijn ploeg met twee doelpunten langszij na een 0-2-achterstand. In de Serie A verspeelde Juventus in blessuretijd de winst tegen Parma: 3-3. Barcelona kwam in Camp Nou halverwege de eerste helft op achterstand door een doelpunt van Kévin Gameiro. Even later verdubbelde Dani Parejo de marge voor Valencia uit een strafschop na een overtreding van Sergi Roberto.

Nog voor rust zorgde Messi voor de aansluitingstreffer. Hij benutte een strafschop nadat Nelson Semedo in het zestienmetergebied werd neergehaald door Antonio Latorre. Messi bracht Barcelona na ruim een uur spelen ook op gelijke hoogte. Ditmaal vond de Argentijn het doel met een prachtig afstandsschot. Een overwinning zat er niet meer in voor de thuisploeg. Door het gelijkspel kan nummer twee Atlético Madrid het verschil met koploper Barcelona, dat zijn vorige acht competitieduels had gewonnen, zondag in de uitwedstrijd tegen Real Betis verkleinen naar drie punten.(NU)…[+]