Minister Noersalim ontvangt Surinaams Comité Wereldsgebedsdag

bidden

PARAMARIBO – Het Surinaams Comité Wereldsgebedsdag heeft in het kader van de viering van Wereldsgebedsdag op 2 maart een bezoek gebracht aan minister Mike Noersalim van Binnenlandse Zaken. Suriname is dit jaar als themaland gekozen, wat inhoudt dat de wereld voor Suriname zal bidden.

Tijdens dit bezoek heeft het comité de bewindsman voorstellen gedaan over deze bijzondere viering van Wereld Gebedsdag. Dit meldt het Nationaal Informatie Instituut (NII) in een persbericht.

Het ministerie zal uit hoofde van haar verantwoordelijkheid, waaronder het beleidsgebied religieuze aangelegenheden valt, een facilierende rol vervullen op deze dag. De bewindsman zegt zoveel als mogelijk de activiteiten van de verschillende religieuze groepen in Suriname te ondersteunen. “Wij beseffen dat deze activiteiten bijdragen aan een stukje geestelijke rust, een stukje morele vorming en het brengen van normen en waarden aan de samenleving”, stelt de minister. Hij zegt dat de samenwerking tussen de regering en de religieuze organisaties noodzakelijk is om onder andere te komen tot een Suriname vrij van criminaliteit, huiselijk geweld en drop-outs. “Dat kunnen we gezamenlijk doen als wij de handen in elkaar slaan”, geeft de bewindsman aan…[+]