Minister Welzijn bespreekt obstakels tijdens 44ste COTED

Welzijn

PARAMARIBO – Tijdens de 44ste Council for Trade and Economic Development  (COTED) welke op 11 en 12 mei werd gehouden in Georgetown, Guyana, heeft  minister Ferdinand Welzijn van Handel, Industrie en Toerisme (HI&T), als voorzitter van de vergadering, de aanwezigen waaronder vele collega-ministers van de Caricom toegesproken. Dit meldt het Ministerie van HI&T in een persbericht.

De COTED  is de raad van ministers van de Caricom verantwoordelijk voor de economische ontwikkeling. In zijn openingstoespraak wees hij op de obstakels die ondernemers ondervinden bij de export  naar Caricom-landen. Hij zijn collega-ministers op, om de beginselen van de CSME te volgen en te bevorderen dat volledig en ongehinderd zaken kunnen worden gedaan binnen de Caricom.

Belemmeringen zoals het weigeren van toegang tot bepaalde markten en bezwarende administratieve procedures moeten tot het verleden behoren, willen de landen van de Caricom een hechtere band vormen. De bewindsman heeft kunnen bewerkstelligen dat enkele direct betrokken ondernemers, die obstakels ondervinden, als lid van de Surinaamse delegatie aan de vergadering mochten deelnemen. Het gaat in deze om FAI, VAROS, Doksenclub en Pig-Farm.[+]