Ministerie van RO sluit jaar feestelijk af

ro

PARAMARIBO- Het Ministerie van Regionale Ontwikkeling heeft 2018 feestelijk afgesloten, compleet met vuurwerk en muziek. Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling zei op vrijdag 28 december tijdens het feest dat het departement vorderingen heeft geboekt in het haast afgelopen jaar.

De bewindsman noemde enkele hoogte punten, waaronder: 1. de recente instelling van een managementteam, een secretariaat en drie commissies als onderdeel van de uitvoering van het ‘Stappenplan ter Realisering van de Wettelijke Erkenning van de Grondenrechten der Inheemse en Tribale Volken in Suriname; 2 ook recent, de oprichting van een podosiriefabriek in Marowijne, een manifestatie van de inspanningen van het ministerie om samen met het bedrijfsleven binnenlandbewoners te ondernemen ter vergroting van hun verdiencapaciteit en om zelfstandiger te worden. De minister zei, dat hoewel en ook hier en daar een terugval te betreuren was in de uitvoering van het beleid, hij toch tevreden is over de verrichtingen van het personeel, van de commissariaten meegerekend. Hij gaf de harde werkers een ‘10’ voor hun inzet.

Ook directeur Wilco Finisie van het Directoraat Regionale Ontwikkeling is in het algemeen tevreden over de prestaties van het personeel. Hij noemde enkele historische prestaties van het van zijn directoraat, te weten: instelling van de waterschappen; verzelfstandiging van Radio Boskopu; verzelfstandiging van Nyun Combé; verbetering van de interne processen, waardoor met beduidend minder personeel de resultaten met 65% zijn gestegen. Finisie sprak mede namens zijn collega-directeuren Leeroy Jack (DOAB), Wensly Misiedjan (Duurzame Ontwikkeling Afro-Surinamers Binnenland) en Nielton Grootfaam (Duurzame Ontwikkeling Inheemsen in Suriname). Hij sprak ook vol lof over de positieve resultaten van de overige directoraten…[+]