Ministerie van Volksgezondheid organiseert planningsworkshop

NII

PARAMARIBO – De afdeling Planning van het Ministerie van Volksgezondheid heeft een tweedaagse planningsworkshop georganiseerd. De workshop, die op 6 en 7 februari plaatsvond, was een vervolg van de in december 2017 georganiseerde Sustainable Development Goals (SDG)-meeting. Dit meldt het Nationaal Informatie Instituut (NII) in een persbericht.

Het is tevens onderdeel van een planningscyclus van het ministerie, waarbij de SDG’s centraal staan. Dit alles draagt bij aan het jaarprogramma en de begroting van het ministerie voor 2019. Het is de bedoeling dat de begroting gekoppeld is aan de diverse programma’s, die worden uitgevoerd door de afdeling Planning. Hierdoor kan de uitvoering vlotter verlopen.

Voor deze workshop zijn er verschillende stakeholders en organisaties uitgenodigd. De selectie is gebaseerd op programma’s die worden uitgevoerd in samenwerking met het ministerie. Onder de deelnemers bevonden zich vertegenwoordigers van afdelingen en instanties die een nauwe samenwerking en link hebben met de afdeling Planning. Enkele van de deelnemers waren het ’s Lands Hospitaal en het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg…[+]