‘Mislopen WK een van zwartste pagina’s in sportgeschiedenis Italië’ 

italie

De Italiaanse kranten doen dinsdag weinig moeite om hun teleurstelling over het mislopen van het WK van volgend jaar in Rusland te verbergen. De verslagenheid is groot bij de Zuid-Europeanen. Italië kwam maandag niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen Zweden en gaat daardoor voor het eerst sinds 1958 niet naar het WK.

Voor La Gazzetta dello Sport, dat het vooral moet hebben van de losse verkoop, is het mislopen van de mondiale eindronde door viervoudig wereldkampioen Italië een hard gelag.

“We moeten gaan nadenken over wat we kunnen doen in juni: een concert bezoeken, de bioscoop, een festival… Alles beter dan Zweden zien voetballen op het WK. Dat is te pijnlijk”, schrijft de gerenommeerde krant. “De tranen van Gianluigi Buffon en de stilte van San Siro voelen als een grafsteen waarop staat: vaarwel Rusland, we zijn voor het eerst sinds 1958 niet op het WK. Het is een van de zwartste pagina’s in onze sportgeschiedenis, een mokerslag die onberekenbare schade aanricht aan een land dat voetbal ademt.”(NU.nl)…[+]