Modrić hekelt Engelse pers wegens ‘respectloze berichtgeving’

pers

Luka Modrić heeft woensdagavond na het bereiken van de WK-finale met Kroatië hard uitgehaald naar Engelse media. Volgens de 32-jarige middenvelder was er in de berichtgeving van de laatste dagen te weinig respect voor de Kroaten. “Engelse journalisten en analytici op televisie hebben Kroatië onderschat en dat was een grote fout”, zei Modrić na de met 2-1 gewonnen wedstrijd tegen Engeland tegen ITV. “De media hadden nederiger moeten zijn en meer respect moeten opbrengen voor ons.”

De Engelse kranten schreven in aanloop naar de halve finale onder meer dat de Kroaten mogelijk vermoeid aan de aftrap zouden verschijnen, omdat de ploeg van bondscoach Zlatko Dalić in de achtste finales (Denemarken) en kwartfinales (Rusland) al een verlenging en strafschoppen moesten overleven.

Daarnaast speculeerden de media met de leus ‘It’s coming home‘ al uitgebreid over een eventuele wereldtitel voor Engeland en werd Kroatië als een relatief eenvoudige tegenstander ingeschat. Volgens Modrić hebben die teksten juist tot meer motivatie geleid bij Kroatië, dat woensdag na verlenging aan het langste eind trok.(NU)…[+]