Moordverdachte blijft ontkennen

clerks

PARAMARIBO – Vincent J heeft gisteren ontkend dat hij Alex Riley op 1 januari 2018 aan de Doewatrastraat heeft doodgeschoten. Er zijn echter getuigen die aangeven dat hij met een jachtgeweer op het slachtoffer schoot. “Zij denken dat ik het waarschijnlijk ben, maar ik heb het niet gedaan”, verklaarde Vincent J.

Op vragen van zijn raadsvrouw Maureen Nibte vertelde Vincent J dat Riley hem in 2017 in de hals verwondde. Hij wees in de rechtszaal aan waar hij verwond was. Een politieman getuigde dat Vincent J aangifte had gedaan tegen Riley. Hij is toen 2 tot 3 keer geweest om Riley op te sporen, maar trof hem niet aan. Op een vraag van Nibte gaf de agent aan dat hij zich niet kan herinneren welke handelingen de politie pleegde om Riley aan te houden. Van de steekpartij, waarbij Vincent J verwondingen in de hals opliep, zijn er geen camerabeelden meer beschikbaar.

Een winkelier had eerder wel beelden waarop te zien was dat Vincent J voor een winkel stond. Daar kwam een man van wie het gezicht niet te zien was, die Vincent J in de hals verwondde. Vincent J, die al zestien maanden in voorarrest zit, zegt dat Riley hem verwondde. Hij verklaarde verder dat hij op 1 januari 2018 bij een vrouw was. Die vrouw heeft bij de politie verteld dat Vincent J haar had gevraagd om zijn alibi te bevestigen. Zij vertelde echter dat de man op 1 januari 2018 niet bij haar was. De vrouw verklaarde bij de politie dat zij Vincent J kent als een goedhartige persoon die alles voor haar deed. Op de zitting legde zij geen verklaring af. Vincent J vroeg gisteren aandacht voor zijn medische toestand. Op 7 augustus volgt requisitoir…[+]