Mourinho na zege op Liverpool vooral blij met verdedigen tweede plaats

mourinho

José Mourinho lijkt zich erbij neergelegd te hebben dat Manchester United de landstitel uit het hoofd moet zetten. De Portugese manager was zaterdag na de 2-1 zege op Liverpool vooral blij dat zijn ploeg de tweede plaats in de stand met succes verdedigde. “Het beste wat we konden doen was deze wedstrijd winnen. We gaan alles geven om de tweede plaats te blijven verdedigen, dat is ons doel”, aldus de 55-jarige trainer. “Niemand kan na deze wedstrijd teleurgesteld zijn over de getoonde emotie, de kwaliteit, het niveau en de intensiteit.”

Door het gevecht om de tweede plek in de Premier League strijdt de ploeg van Mourinho nog mee op drie fronten. “Wedstrijden in de competitie, Champions League en FA Cup zijn onafhankelijk van elkaar, maar het menselijk brein is een complex iets. Een nederlaag brengt wat schade toe, een overwinning zorgt voor kracht”, aldus Mourinho.

De Portugese manager zag hoe zijn ploeg de wedstrijd op Old Trafford voor rust eigenlijk al leek te beslissen, maar in de tweede helft nog enigszins in de problemen kwam. “We speelden behoorlijk agressief in de eerste helft. We wilden de controle over de wedstrijd hebben en fouten van de tegenstander afstraffen.”(NU)…[+]