Nadal en Djokovic bereiken eenvoudig derde ronde in Rome

nadal

Rafael Nadal en Novak Djokovic hebben zich woensdag geplaatst voor de derde ronde van het Masterstoernooi van Rome. De Spanjaard en de Serviër wonnen in twee sets van respectievelijk Damir Dzumhur en Nikoloz Basilashvili. Nadal gaf Dzumhur geen schijn van kans en gunde hem alleen de zesde game van de eerste set: 6-1 en 6-0.

De zevenvoudig winnaar in Rome neemt het voor een plek in de kwartfinales mogelijk op tegen Robin Haase. De Nederlander moet woensdagavond dan wel Denis Shapovalov zien te verslaan. Nadal speelde tegen Dzumhur zijn eerste wedstrijd sinds zijn nederlaag van vorige week tegen Dominic Thiem in de kwartfinales van het Masterstoernooi van Madrid.

De zestienvoudig Grand Slam-kampioen verloor daardoor zijn nummer één-positie op de wereldranglijst aan Roger Federer en zag een einde komen aan zijn recordreeks van vijfig gewonnen sets op rij op gravel. Nadal was in 2005, 2006, 2007, 2009, 2010, 2012 en 2013 de sterkste in Rome en in 2011 en 2014 de op één na beste in de hoofdstad van Italië.(NU)…[+]