Nationaal Jeugdinstituut heeft nieuwe leiding

jeugdparlement

PARAMARIBO – Het Nationaal Jeugdinstituut (NJI) dat gefaciliteerd wordt door het Ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW&J), heeft een nieuwe leiding die bestaat uit Karishma Mathoera, als directeur en Mitesh Bhaggoe als onderdirecteur. De overdracht heeft maandag plaatsgevonden onder toezicht van minister Rishma Kuldipsingh en overige directieleden van AW&J.

Voormalig onderdirecteur Ifuel Alberg van het NJI heeft namens gewezen directeur Meriam Asodanoe van het NJI, dank uitgebracht aan het personeel voor de goede samenwerking. Hij hoopt dat deze gecontinueerd zal worden onder de nieuwe leiding. Alberg heeft toegezegd zijn volle ondersteuning te zullen geven aan de nieuwe directie en samen te werken aan het succes voor de jongeren.

De nieuwe directeur is de mening toegedaan dat het Nationaal Jeugdparlement dat valt onder de vleugels van het NJI, een turbulente periode achter de rug heeft, maar al met al heeft zij geloof in het bestuur en de samenwerking van haar nieuwe team. Mathoera zei dat er een moment van evaluatie zal plaatsvinden, zodat het beleid waar nodig aangepast kan worden. Met de ondersteuning vanuit het ministerie heeft Mathoera  aangegeven zich in te zetten naar verwachtingen en zorg te dragen voor een betere participatie van jongeren en de aanpak van de jeugdproblematiek. Kuldipsingh heeft de gewezen directie bedankt voor het werk dat verricht is. Verder heeft de bewindsvrouw een verzoek gedaan aan haar om haar bijdrage te blijven leveren, vooral het delen van de opgedane kennis en ervaring. Na de overdracht feliciteerde de minister het nieuwe directieteam. Zij rekent op de integriteit en deskundigheid van de nieuwe jonge en dynamische directieleden…[+]