Nederlander zwaargewond in Tirol na handgemeen met landgenoten

nederlander

In de Oostenrijkse wintersportplaats Kirchberg is een 20-jarige Nederlander in de nacht van vrijdag op zaterdag zwaar mishandeld. Daarna zijn acht Nederlanders opgepakt die betrokken waren, daarvan zit nog één hoofdverdachte vast. De mishandelde man ligt nog in het ziekenhuis.

 Volgens de Oostenrijkse krant Tiroler Zeitung begon de vechtpartij in een café, waarna de beveiliging alle Nederlanders de kroeg uit zette. Buiten ging het gevecht verder, waarna de 20-jarige man zwaargewond achterbleef. De Nederlander werd eerst naar de eerste hulp in St. Johann gebracht en later naar de kliniek in Innsbruck. Daar werd vastgesteld dat hij zijn dijbeen en meerdere ribben heeft gebroken en verwondingen aan zijn hoofd heeft opgelopen.

“Hij moet nog verder worden onderzocht om vast te kunnen stellen hoe ernstig alles precies is en hoe hij de verwondingen heeft opgelopen”, aldus een woordvoerder van de politie in Tirol tegen NU.nl. Een woordvoerder van Buitenlandse Zaken laat aan NU.nl weten dat hij nog niet kan bevestigen dat er een Nederlander in het ziekenhuis ligt. “Als dat zo is, kan hij of familie van hem contact met ons opnemen voor hulp.”(NU.nl)...[+]