Newcastle verrast Manchester City, Manchester United knokt zich naar punt

new castle

Manchester City heeft dinsdag verrassend verloren in de Premier League. De formatie ging met 2-1 ten onder bij Newcastle United. Manchester United knokte zich in blessuretijd naar een punt tegen Burnley: 2-2. Door de nederlaag van City kan Liverpool de voorsprong op de nummer twee woensdag vergroten naar zeven punten. Dan moeten de ‘Reds’ wel winnen van Leicester City.

Manchester City had de nederlaag op St. James’ Park volledig aan zichzelf te wijten. Sergio Agüero opende namelijk al na 25 seconden de score, waarna City amper tot grote kansen kwam. Na rust kwam Newcastle verrassend terug via Salomón Rondón, waarna Matt Ritchie de thuisploeg vanuit een strafschop naar de zege schoot: 2-1. Newcastle klimt daardoor naar plek veertien. United leek thuis de boot in te gaan tegen Burnley. Ashley Barnes zette de gasten op voorsprong en Chris Wood leek het duel tien minuten voor tijd te beslissen. In de slotfase bezorgden Paul Pogba (uit een strafschop) en Victor Lindelöf United alsnog een punt, wat overigens wel het eerste puntenverlies is onder Ole Gunnar Solskjaer.(NU)…[+]