Neymar blijft drie CL-duels geschorst na verlies van beroepszaak

neymar

Neymar heeft woensdag zijn beroepszaak bij de UEFA tegen de schorsing van drie Europese wedstrijden verloren. De disciplinaire straf voor de sterspeler van Paris Saint-Germain wegens het beledigen van de arbitrage blijft staan. Neymar haalde na de uitschakeling van Paris Saint-Germain door Manchester United in de achtste finales van de Champions League hard uit op Instagram.

De Braziliaanse aanvaller wond zich op over een ingreep van de arbitrage in de blessuretijd van de tweede helft van de return in Parijs (1-3). Scheidsrechter Damir Skomina wees na interventie van de VAR naar de stip, nadat een schot van Diogo Dalot op de elleboog van Presnel Kimpembe was gekomen. United benutte de penalty en de Engelse club bereikte daardoor alsnog de kwartfinales. “Dit is een grove schande”, betoogde Neymar, die in dat duel ontbrak wegens een voetblessure en vlak naast Skomina stond toen die langs de zijlijn naar de bewuste beelden moest kijken.(NU)…[+]