Ödegaard schiet pover Vitesse in extremis naar bekerzege op Kozakken Boys

odgaard

Vitesse heeft donderdagavond met veel moeite de kwartfinales van het TOTO KNVB-bekertoernooi bereikt. De Arnhemmers wonnen ternauwernood met 1-2 van tweededivisionist Kozakken Boys. Matús Bero bezorgde Vitesse nog wel een goede start door na twaalf minuten de openingstreffer te maken op Sportpark De Zwaaier. Kozakken Boys vocht zich terug in de wedstrijd en kwam een kwartier na rust via Quentin Jakoba op gelijke hoogte.

De thuisploeg stevende vervolgens af op een verlenging tegen het matige Vitesse, maar Martin Ödegaard voorkwam het doemscenario voor de bezoekers door in de blessuretijd van afstand raak te schieten. Door die winnende treffer van de Noor ontkwam Vitesse aan opnieuw een pijnlijke bekeruitschakeling. Vorig seizoen verloor de bekerwinnaar van 2017 in de eerste ronde verrassend na strafschoppen van AVV Swift.(NU)…[+]