Opgeluchte Tadic: ‘Moest verantwoordelijkheid nemen bij penalty’s’

tadic

Dusan Tadic is opgelucht dat hij dinsdagavond zijn fout in de return tegen PAOK in de derde voorronde van de Champions League (3-2-winst) goed wist te maken. De Serviër mocht maar liefst drie keer aanleggen voor een strafschop en scoorde twee keer.

Tadic miste na een half uur zijn eerste strafschop, maar maakte die misser goed door vlak voor rust de tweede penalty wél te benutten. Vijf minuten voor tijd sloeg de aanvoerder voor de derde keer toe vanaf 11 meter, waardoor hij Ajax aan een plek in de play-offs van de Champions League hielp. “Het was niet goed dat ik de eerste penalty miste, maar het was geen lastige beslissing voor me om ook die tweede strafschop te nemen”, vertelde Tadic na het spannende duel in de Johan Cruijff ArenA in gesprek met Ziggo Sport.

 “Spanning is altijd lekker en ik ben een van de meest ervaren spelers in het team. Ik hou ervan om verantwoordelijkheid te pakken en dat moet ik in mijn rol ook doen. Het was voor mij vooral belangrijk om gefocust te blijven.“(NU)…[+]