Ouders zien schoolpakket als hulpmiddel

ouders-zien.jpg___557369_395574770509783_48664873_n

PARAMARIBO – Diverse ouders geven aan dat het schoolpakkettenproject die door verschillende instanties worden uitgevoerd een hulpmiddel zijn gezien het feit dat alles steeds duurder wordt in de winkels.

Jolanda Pikientio geeft aan dat ze blij is dat ze onlangs twee schooltassen heeft gehad van een stichting. Ze vertelt dat zij zeven kinderen heeft waarvan vijf de schoolbezoeken. Ze heeft ook haar naam opgegeven bij het schooltassenproject van het Ministerie van Sport en Jeugdzaken en hoopt dat ze in aanmerking komt hiervoor. “Alles wordt steeds duurder en ik sta er alleen voor om mijn kinderen te verzorgen”, aldus Pikientio.

Ook andere ouders zien dit als een hulpmiddel dat de diverse ministeries alsook instanties schoolpakketten geven aan zij die het minder goed hebben. In een schooltas zitten twee pakken schriften, pennen, potloden, een liniaal, een veger, een slijper en een uniform.

Zo heeft het Ministerie van Sport- en Jeugdzaken onlangs 1.500 schoolpakketen verstrekt in het district Commewijne. Dit jaar zal het ministerie samen met de SDG-jeugdambassadeurs 35.000 schoolpakketten uitdelen aan hulpbehoeftigen…[+]