Personeel SMS dreigt met actie

jeugdparlement

PARAMARIBO – Personeel in dienst van de Surinaamse Scheepvaart Maatschappij (SMS) dreigt deze week het werk te zullen neerleggen omdat nog geen salaris is ontvangen. De medewerkers zijn niet te spreken over het feit dat zij haast elke maand lang moeten wachten op hun geld dat onder normale omstandigheden rond de achtentwintigste van de maand wordt gestort.

Regillio Veldwijk, voorzitter van de SMS Werknemersbond zegt de frustratie van de medewerkers te begrijpen, omdat het zo vaak voorkomt dat deze situatie zich voordoet. “Mensen moeten aan het einde van de maand hun vaste lasten betalen en rekenen op hun salaris. Het is heel vervelend als dat gehinderd wordt, want bij late betalingen worden er extra kosten in rekening gebracht en niemand vergoedt daarvoor. De mensen werken niet om elke eind van de maand te bedelen voor hun geld, de regering moet dat eens snappen.”

De bondsvoorzitter zegt dat het personeel het laatste woord heeft om in actie te gaan of niet. Hij zegt dat vandaag een nieuwe week begint dus hij hoopt dat het geld spoedig gestort wordt zodat het werk niet wordt neergelegd. Veldwijk hoopt dat de regering er echt wat aan doet, zodat de werknemers op tijd worden uitbetaald. “De mensen werken gedurende de hele maand keihard voor hun geld dus zij moeten aan het einde van de maand ook niet gedupeerd worden door late uitbetaling”, zegt Veldwijk…[+]