PL houdt geslaagde Bigi Sma Dey

pl

PARAMARIBO – Duizenden mensen hebben de viering van 127 jaar Javaanse Immigratie en de Bigi Sma Dey te Mariënburg in het district Commewijne bijgewoond. De Pertjajah Luhur (PL) kijkt tevreden terug op een uiterst succesvol evenement. Dit meldt Pertjajah Luhur in een persbericht.

Verschillende culturele groepen hebben de dag luister bijgezet en diverse ambassades hebben een bijdrage geleverd. Zo hebben de Chinese, Indiase en Indonesische ambassade culturele optredens doen verzorgen. Daarnaast hebben vertegenwoordigers van de Indonesische en Indiase ambassade samen met PL-voorzitter Paul Somohardjo en jeugdparlementariërs van Commewijne kransen gelegd bij het monument ter herdenking van de Javaanse Immigratie. Ook de politieke partijen VHP en NPS waren goed vertegenwoordigd. In de vooravond stroomden de jongeren het terrein op, waar verschillende muziekgroepen hun opwachting maakten.

Somohardjo toont zich bijzonder tevreden met de opkomst. Voor alles is gezorgd, van transport tot en met voeding en vertier. Hij stelt dat de ouderen en andere bezoekers in de gelegenheid zijn gesteld om te genieten van de rijke cultuur en natuur die Suriname biedt. Verschillende culturele groepen hebben hun kunnen getoond en in de avond was het de beurt aan de muziekgroepen om vooral de jongeren te vermaken, die in de vooravond in groten getale het terrein opstroomden.

Tijdens deze manifestatie is de gotong-royong-gedachte goed tot uiting gekomen. Dankzij de inzet en bijdragen van partijleden en sponsors kan de PL terugblikken op een geslaagde manifestatie, waarbij samenwerken de boventoon heeft gevoerd. Tijdens de PL Bigi Sma Dey en de herdenking van Javaanse Immigratie, waren verschillende bezoekers, ongeacht hun politieke kleur of etniciteit, welkom.

De partij zal na een evaluatie van de dag, werken aan een verfijning van de organisatie, om zodoende volgend jaar een nóg betere uitvoering te bewerkstelligen. Inmiddels is reeds gebleken dat het samenvoegen van de viering van Bigi Sma Dey en Javaanse Immigratie een zeer succesvol idee is, ook in logistiek opzicht. Middels de viering van beide evenementen wil de partij niet alleen de ouderen van het land gedenken, maar ook de rijke cultuur van de javanen behouden…[+]