Pochettino roept op tot kalmte en eenheid na 2-7-nederlaag tegen Bayern

pochettino

Manager Mauricio Pochettino is niet in paniek na de ontluisterende nederlaag van Tottenham Hotspur in de Champions League. De Engelsen gingen dinsdag met liefst 2-7 onderuit tegen Bayern München.

“Dit is het moment om kalm te blijven en geen gekke dingen te doen. We weten allemaal hoe teleurgesteld we zijn, we voelen ons uiteraard slecht”, aldus Pochettino na de wedstrijd in het Tottenham Hotspur Stadium. “We lossen niets op door te gaan schreeuwen of dingen vanuit de emotie te zeggen. In de laatste tien minuten van de wedstrijd leek het alsof mijn ploeg moe was en lieten we het een beetje lopen.” Halverwege was het in Londen nog slechts 1-2, maar in de slotfase liep het effectieve Bayern tegen de Champions League-finalist van vorig jaar uit van 2-4 naar 2-7. Serge Gnabry was met vier goals de grote man.

“Dat we in de slotfase terugvielen, was ook een beetje een gevolg van onze frustratie”, aldus Pochettino. “Tot en met de 82e minuut deden we nog mee. We leverden strijd en kregen kansen op een derde doelpunt, maar Bayern was heel efficiënt.”(NU)…[+]