Politie bezig veroorzaker op te sporen

Politieman aangehouden

PARAMARIBO -De politie van Geyersvlijt is nog bezig de veroorzaker van een aanrijding van 27 december 2017 nog op te sporen. De politie bevestigt dat zij ook bezig is het voertuig waarmee het verkeersongeluk is veroorzaakt, te achterhalen.

De benadeelde van de aanrijding, Vikash Singh, vertelt aan de krant dat hij in de ochtend van 26 op 27 december over de Anton Dragtenweg reed toen een andere wagen hem aanreed. Volgens hem reed de veroorzaker door, waarna hij de doorrijder achtervolgde. Hij wist de veroorzaker tot stoppen te dwingen en maakte een foto van het kenteken. Volgens hem bood de doorrijder zijn verontschuldigingen aan en hij was mee eens dat de politie erbij gehaald werd. Terwijl Singh naar de politie belde, stapte de veroorzaker in zijn auto en hij reed weg.

Singh reed meteen naar het politiebureau Geyersvlijt om melding te maken van de aanrijding. Daar sprak hij een agente die alle gegevens van hem opnam. Hij gaf de politie ook het kenteken van de wagen van de veroorzaker. Hem was medegedeeld door de politie dat het met zijn zaak in orde zou komen. Dezelfde ochtend wist hij binnen twee uren en een kwartier de wagen van de veroorzaker te achterhalen bij een nachtclub. Hij schakelde de politie in die naar de plaats kwam. Volgens hem ging de politie tegen hem tekeer, waarna hij ook uitschold. De wetsdienaren wilden hem meenemen naar het politiebureau, maar hij hield de agenten voor dat niemand hem zou kunnen meenemen, want hij zou zijn advocaat inschakelen.

De politie vertrok toen van de plaats en hield hem voor dat zijn zaak in onderzoek is. In januari en februari ging hij weer naar het politiebureau, maar hoorde dat er nog geen ontwikkelingen in zijn zaak waren. Uiteindelijk kreeg hij van de politie te horen dat hij naar het waarborgfonds moest gaan. Inmiddels zijn reeds vijf maanden verstreken maar hij heeft nog steeds niets gemerkt in zijn zaak, terwijl hij het kenteken van de veroorzaker doorgaf…[+]