Portugal wint zonder Ronaldo van Polen, zege Tadic en Servië

portugal

Portugal heeft donderdag in divisie A van de Nations League zonder de in de selectie afwezige Cristiano Ronaldo met 2-3 gewonnen bij Polen.

De Polen kwamen in het Silezië-stadion Chorzów in de achttiende minuut nog wel op voorsprong via Serie A-revelatie Krzysztof Piatek. De 23-jarige aanvaller scoorde dit seizoen al dertien keer in acht wedstrijden namens zijn club Genoa. Hij debuteerde vorige maand tegen Ierland in de nationale ploeg en tekende donderdag voor zijn eerste interlandtreffer. Na een halfuur kwam Portugal op gelijke hoogte via André Silva. De 22-jarige spits van Sevilla tikte van dichtbij binnen na een voorzet van spelmaker Pizzi en maakte zo zijn veertiende goal in 29 interlands. Door een eigen doelpunt van Kamil Glik was de ruststand 1-2.In de zevende minuut van de tweede helft maakte Manchester City-aanvaller Bernardo Silva er op aangeven van William Carvalho 1-3 van. Jakub Blaszczykowski bracht een kwartier voor tijd de spanning terug in zijn 103e interland (2-3), maar verder kwam Polen, waar Robert Lewandowski zijn honderdste interland speelde, niet.(NU)…[+]