PRIDE month Suriname gaat van start!

pride

PARAMARIBO – Maandag begint de PRIDE month in Suriname! De hele maand oktober zijn er activiteiten in het teken van de LGBT-gemeenschap. LGBT staat voor Lesbian, Gay, Bisexual en Transgender. Dit jaar is het thema: ‘#beyourPRIDE’.

Het thema benadrukt dat iedereen, inclusief de LGBT-gemeenschap, trots mag zijn op een thema, onderwerp of bezigheid”, zegt PRIDE month-coördinator Imran Taus. “De PRIDE month moet ervoor zorgen dat deze trots wordt gezien in Suriname. Wij hoeven ons nergens voor te schamen. Op deze manier hopen wij taboes te doorbreken.” Lichamelijke diversiteit, geloof, economische status, politieke voorkeur, seksuele oriëntatie, gender-expressie of genderidentiteit, de grondwet is duidelijk: “Niemand mag worden gediscrimineerd, om geen enkele status”. Daar moet een ieder, in het bijzonder de LGBTgemeenschap, zich voor blijven inspannen!

De PRIDE month 2018 heeft een gevarieerd programma. Bij de feestelijke openingsceremonie op maandag 1 oktober bij Zus & Zo zullen toppers uit de mediawereld hun inzichten delen over LGBT-vraagstukken binnen hun professionele omgeving.  Het Filmfestival begint op 2 oktober. In het Braziliaans Cultureel Centrum is er elke dinsdagavond een prachtige film te zien. Ook dit jaar zijn de films geselecteerd en aangeboden door de ambassades van Brazilië, Argentinië, de Verenigde Staten, Nederland en Frankrijk. Op de internationale Coming Out Day, donderdag 11 oktober, kunnen mensen tijdens het bijzondere event PRIDE Stories, hun verhalen delen over gebeurtenissen, ervaringen of daden waarop zij trots zijn…[+]