Promes wil Champions League-succes van vorig seizoen herhalen met Ajax

promes

Quincy Promes hoopt dat hij met Ajax het succes in de Champions League van vorig seizoen kan benaderen. Deelname aan het belangrijkste Europese clubtoernooi is een van de redenen waarom de aanvaller deze zomer in Amsterdam tekende.

De 27-jarige Promes verheugt zich alleen al op de Champions League-hymne. “Het refrein, de sfeer in het stadion, alles is prachtig. Hier wil je als voetballer bij zijn”, zegt hij in aanloop naar het thuisduel met Lille OSC van dinsdag.

“Voor mij was de Champions League ook een belangrijke reden om hier terug te keren. Ik heb vorig seizoen alle Europese wedstrijden gezien. Real vernederd, Juventus eruit geknikkerd en tegen de Spurs te weinig gekregen. Ze kennen Ajax weer in Europa. Hopelijk komen we weer zo ver.” Promes, die in het verleden als ballenjongen al eens Champions League-wedstrijden van Ajax meemaakte in de Johan Cruijff ArenA, kende zijn beste jaren als speler van Spartak Moskou. In Rusland kwam hij tot 66 goals en 34 assists in 135 duels. Vorig jaar tekende hij bij Sevilla, maar in La Liga kwam hij niet tot zijn beste spel. De Amsterdammer besloot deze zomer om een vijfjarig contract bij Ajax te tekenen.(NU)…[+]