Prominente Russische journalist in ziekenhuis na aanklacht drugshandel

journalist

In Rusland is zaterdag de Russische onderzoeksjournalist Ivan Golunov in een ziekenhuis opgenomen, uren nadat hij officieel in staat van beschuldiging was gesteld voor drugshandel. Volgens de lokale politie voelde hij zich “niet goed”. Andere partijen spreken van een mishandeling tijdens zijn arrestatie.

Dokter Alexander Mysasnikov vertelde tegen Russische media dat een schaafwond was aangetroffen op Golunovs rug, en dat hij een blauw oog had. Hij hoefde niet in het ziekenhuis te blijven. Een rechtbank heeft hem later op de zaterdag onder huisarrest gesteld.

De journalist werd donderdag aangehouden omdat in zijn rugzak de partydrug mephedrone zou zijn aangetroffen. De Moskouse politie meldde daarnaast dat in zijn huis meer drugs waren gevonden, waaronder “een belangrijke hoeveelheid cocaïne”, en apparatuur om drugs te maken. De Rus kan tien tot twintig jaar cel krijgen als hij schuldig wordt bevonden. Foto’s waarop de drugs te zien waren in het appartement van Golunov werden getoond door agenten en zijn later verwijderd. De Moskouse politie zegt dat deze bij een andere inval in Moskou zijn gemaakt, en dat bekeken wordt of er een verband is tussen de zaken…(NU)…[+]