Prost denkt dat Hamilton na vijfde titel nieuwe motivatie nodig heeft

prost

Viervoudig wereldkampioen Alain Prost denkt dat Lewis Hamilton voor 2019 op zoek moet naar nieuwe motivatie nu hij concurrent Sebastian Vettel heeft afgetroefd in de strijd om een vijfde titel. Mercedes-coureur Hamilton had vorige maand in Mexico aan een vierde plek genoeg om zich wederom de beste te mogen noemen in de Formule 1.

“Dit jaar konden Hamilton en Vettel geen motivatieproblemen hebben, want ze stonden allebei op vier wereldtitels en wisten dat ze samen zouden strijden om een vijfde”, zegt Prost woensdag tegen Autosport.com. “Nu komt het voor Hamilton aan op persoonlijke motivatie. Gaat hij voor minimaal zeven titels om Michael Schumacher te evenaren? Zijn doel zal in ieder geval zijn om volgend jaar weer wereldkampioen te worden en daarna wel te zien wat er gebeurt.”

Volgens de 63-jarige Prost, die wereldkampioen werd in 1985, 1986, 1989 en 1993 en momenteel topadviseur is bij Renault, komen specifieke doelstellingen later. “Soms worden er bijvoorbeeld regels veranderd en kan dat je extra motivatie geven.”(NU)…[+]