Raadsvrouw pleit voor verdachte verduistering

rechten 3c

PARAMARIBO – Advocaat Shefani Amirkhan pleitte gisteren voor Shelton H die samen met Dercio S en Leandro K verdacht wordt van verduistering van geld van zijn werkgever.

Zij gaf aan dat tegen de man een strafvoorstel van anderhalf jaar met gevangenneming is gedaan. Aan de verdachte wordt verweten zich schuldig te hebben gemaakt aan verduistering in dienstverband. Amirkhan zei dat Shelton H zowel bij de politie als op de zitting toegaf zich schuldig te hebben gemaakt aan hetgeen hem verweten wordt.  De verdachte werd op 9 juni 2016 in verzekering gesteld en op 8 juli 2016 in vrijheid gesteld. “De verdachte is ter terechtzitting gehoord en heeft aangegeven hij met het idee is gekomen en dat hij met het geld bromfietsonderdelen heeft gekocht.”

De benadeelde is gehoord op de zitting en heeft aangegeven wat hij op de beelden zou hebben waargenomen. De raadsvrouw zei dat de handelingen van de verdachte op geen enkele wijze goed te praten. “Hij is verkeerd geweest en heeft een wijze les geleerd.”  Zij gaf aan dat Shelton H geen vonnissen op zijn naam heeft. Zij vroeg de rechter om het strafvoorstel niet over te nemen, maar een zodanige straf op te leggen zodat haar cliënt op vrije voeten blijft. De officier van justitie zei dat het vaststaat dat een strafbaar feit is gepleegd. Hij gaf aan dat het adagium is dat misdaad niet mag lonen. Volgens hem mag gelet op het feit dat de verdachte reeds geruime tijd in vrijheid is gesteld, geen leiddraad zijn voor het bepalen van de opgelegde straf. Hij zei dat de werkgever van de verdachte is benadeeld. Op 13 mei wordt de behandeling van deze zaak voortgezet…[+]