Real en Atletico spelen gelijk, Napoli ontsnapt aan puntenverlies

real madrid

Real Madrid en Atletico Madrid hebben zondag de topper in de Primera Division afgesloten met een gelijkspel. In Estadio Santiago Bernabeu werd het 1-1. Real Madrid kwam in de 53e minuut op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Cristiano Ronaldo, die knap een voorzet van Gareth Bale binnen volleerde.

Atletico Madrid bracht vier minuten later alweer de stand in evenwicht dankzij een treffer van Antoine Griezmann, die raak schoot na een combinatie met Vitolo in het vijandelijke strafschopgebied. Uittredend kampioen Real Madrid bleef door de teleurstellende remise op de derde plaats met 64 punten uit 31 wedstrijden. Atletico Madrid is met 68 punten uit evenzoveel wedstrijden knap de nummer twee op het hoogste niveau in Spanje. FC Barcelona kan de titel nauwelijks meer ontgaan. De Catalanen hebben inmiddels al elf en vijftien punten voorsprong op Atletico Madrid en Real Madrid. FC Barcelona won zaterdag zelf wel, in eigen huis met 3-1 van Leganes. Lionel Messi was met een hattrick nog maar weer eens de grote man aan de kant van de ploeg van trainer Ernesto Valverde.(NU)…[+]