Real lijdt eerste nederlaag onder Zidane, twee assists Kluivert bij Roma

real

Real Madrid heeft woensdagavond de eerste nederlaag geleden sinds Zinedine Zidane weer aan het roer staat als trainer. ‘De Koninklijke’ verloor met 2-1 bij Valencia. In de Serie A was Justin Kluivert met twee assists belangrijk voor AS Roma, dat gelijkspeelde, en leed Napoli een dure nederlaag.

Real kwam na 35 minuten op achterstand in Valencia. Gonçalo Guedes kreeg alle tijd en ruimte om uit te halen in het strafschopgebied en passeerde doelman Keylor Navas met een strak schot in de linkerhoek. In de tweede helft slaagde Real er niet meer in de gelijkmaker te forceren. Valencia kreeg in de slotfase zelfs nog enkele goede kansen en maakte er zeven minuten voor tijd ook 2-0 van via Ezequiel Garay, die raak kopte uit een corner. De aansluitingstreffer van Karim Benzema viel pas in de slotseconden. Het betekende de eerste nederlaag voor Zidane in zijn tweede periode bij Real. De Fransman werd in maart aangesteld als opvolger van de ontslagen Santiago Solari en won zijn eerste twee wedstrijden van Celta de Vigo (2-0) en SC Huesca (3-2).(NU)…[+]