Real Madrid wint return in Parijs en bereikt simpel kwartfinales CL

real madrid

Real Madrid heeft zich voor de achtste keer op rij geplaatst voor de kwartfinales van de Champions League. De titelverdediger versloeg Paris Saint-Germain dinsdag in Parc des Princes met 1-2, nadat drie weken geleden in Spanje al met 3-1 was gewonnen.

Na een doelpuntloze eerste helft haalde Cristiano Ronaldo vroeg in de tweede helft bijna alle spanning uit de wedstrijd door Real Madrid met een kopbal op 0-1 te zetten. De Portugees werd daarmee de tweede speler sinds Ruud van Nistelrooy in 2003 die in negen Champions League-wedstrijden op rij het doel vindt. PSG kwam twintig minuten voor tijd nog wel op gelijke hoogte via Edinson Cavani, maar de thuisploeg speelde toen nog maar met tien man. Marco Verratti had even daarvoor zijn tweede gele kaart gekregen.

Met elf tegen tien maakte Real Madrid in de slotfase het verschil met een van richting veranderd schot van Casemiro, waardoor PSG uiteindelijk vier doelpunten tekortkwam voor een plaats in de volgende ronde. Real Madrid slaagde er vorig jaar als eerste club ooit in om de Champions League-titel te prolongeren en is nog altijd in de race voor een derde eindzege op rij.(NU)…[+]