Real verslaat rivaal Atlético in laatste wedstrijd voor duel met Ajax

real

Real Madrid heeft zaterdag de derby tegen stadgenoot Atlético gewonnen. De ‘Koninklijke’, die woensdag tegen Ajax speelt in de Champions League, was met 1-3 te sterk en stijgt naar de tweede plek op de ranglijst. Real kwam na een kwartier op voorsprong in het Wanda Metropolitano dankzij een fraaie treffer van Casemiro, die van dichtbij doel trof met een halve omhaal. Antoine Griezmann trok de stand tien minuten later gelijk. De Fransman werd op randje buitenspel weggestuurd en maakte oog in oog met doelman Thibaut Courtois geen fout.

Vlak voor rust kwam Real voor de tweede keer op voorsprong. De bezoekers kregen een strafschop nadat Vinícius Junior op de rand van het strafschopgebied onderuit werd gehaald, waarna Sergio Ramos van 11 meter raak schoot in de linkerhoek. Na rust bleven treffers aanvankelijk uit, maar Gareth Bale gooide het duel een kwartier voor tijd alsnog op slot met een simpel schot in de verre hoek. Atlético eindigde de wedstrijd zelfs nog met tien man na een rode kaart voor Thomas Partey (twee keer geel).(NU)…[+]