Renault-baas Abiteboul pleit voor minder races per Formule 1-seizoen

renault

Renault-baas Cyril Abiteboul voelt er net als de meeste andere teams niets voor om de Formule 1-kalender verder uit te breiden. De Fransman pleit juist voor minder Grands Prix per seizoen. Het huidige seizoen is met 21 races het langste ooit en eigenaar Liberty Media wil zelfs nog meer raceweekenden aan het programma toevoegen.

“We moeten meer aansluiting vinden met de fans maar het moet ook wel iets bijzonders blijven. Momenteel zitten we al ver boven het aantal dat nodig is om bijzonder te zijn. We moeten een boodschap van trots, van motivatie, van energie overbrengen”, zegt Abiteboul maandag tegen Motorsport.com.

“Met de huidige kalender is het enthousiasme niet hetzelfde als we maar vijftien maal per jaar zouden hoeven te reizen. En als wij die energie niet hebben, is het heel lastig om dat naar buiten toe over te brengen. Het wordt bijna routine. Dit zou geen dagelijkse baan moeten zijn.” Met zijn pleidooi geeft de Fransman het gevoel weer dat onder de meeste Formule 1-teams leeft. Liberty Media wil de kalender vooral vanuit commercieel oogpunt verlengen.(NU)…[+]