Renault ziet accuprobleem Verstappen in Barcelona als incident

verstappen

Hoewel Max Verstappen dinsdag met een kapotte accu stilviel op de eerste dag van de tweede testweek in de Formule 1, maakt motorleverancier Renault zich geen zorgen in aanloop naar het nieuwe seizoen. Ook McLaren, dat komend seizoen net als Red Bull Racing en fabrieksteam Renault met een Renault-motor rijdt, kampte met een accuprobleem. Stoffel Vandoorne viel net als Verstappen stil op Circuit de Catalunya.

“Het heeft niets met de installatie te maken. We testen nu alle accu’s en halen de zwakke eruit”, verzekert Bob Bell, de technische baas bij Renault, op de site van de Formule 1. Red Bull had vorig seizoen veel problemen met de motor van Renault. Verstappen viel mede daardoor in de eerste seizoenshelft vaak uit. McLaren is overgestapt naar Renault na een mislukte samenwerking met Honda.

De coureurs moeten het komend seizoen volgens de nieuwe regels het hele seizoen met twee zogenoemde ‘energy stores’ doen. Bell: “We moeten ervoor zorgen dat de coureurs vóór de eerste race in Melbourne volledig foutloze accu’s hebben. Het is dus alleen maar goed dat we er nu al een aantal hebben aangetroffen die niet goed werkten.”(NU)…[+]