Ricciardo geniet ondanks tegenvallend jaar bij Renault van Formule 1

ricciardo

Daniel Ricciardo heeft het ondanks een tot dusver wat tegenvallend seizoen bij Renault uitstekend naar zijn zin in de Formule 1. De Australiër ziet ook voldoende perspectief bij het Franse team. De dertigjarige Ricciardo strijdt niet meer om de podiumplekken, zoals hij in zijn periode bij Red Bull Racing gewend was. Desondanks benadrukt de zevenvoudig Grand Prix-winnaar dinsdag tegenover de BBC dat hij geen spijt heeft van zijn overstap. “Het voelt nog steeds goed.”

“Natuurlijk zijn er momenten geweest waarop we minder presteren dan ik had gehoopt”, geeft Ricciardo toe. Tijdens de race in Oostenrijk baalde hij het meest van de tegenvallende prestaties. “Er gingen tijdens de race allerlei gedachten door mijn hoofd. Ik reed daar rond, maar ik dacht: ik wil hier helemaal niet zijn”, zegt Ricciardo, die in die race als twaalfde eindigde.

“Het was een van de slechtste weekenden, maar ik voelde juist toen mijn passie en liefde voor de sport en hoe graag ik met Renault vooraan wil terugkeren.” Renault hoopte dit jaar de aansluiting bij de drie topteams Mercedes, Ferrari en Red Bull te vinden, maar het gat is alleen maar groter geworden. Ricciardo, die met 34 punten achtste staat in de WK-stand, spreekt desondanks van een leerzaam jaar. “Door sommige van deze tegenslagen is dit jaar heel positief voor mij geweest en het heeft me er echt toe aangezet dat ik meer wil bereiken.”(NU)…[+]