Robben helpt Bayern met treffer aan ruime thuiszege op HSV

robben

Arjen Robben heeft zaterdag met een doelpunt Bayern München aan een 5-0 thuiszege op Hamburger SV geholpen in de Bundesliga. De 34-jarige aanvaller was in de 55e minuut verantwoordelijk voor de 4-0 door de bal vanaf de rand van het strafschopgebied kiezelhard in de bovenhoek te jagen.

Bayern München stond halverwege al op een 3-0 voorsprong dankzij doelpunten van Franck Ribery en Robert Lewandowski (twee keer) in respectievelijk de achtste, twaalfde en negentiende minuut. Diezelfde Ribery (fraaie solo) en Lewandowski (strafschop) sloegen in de absolute slotfase beiden nog één keer toe en bepaalden daarmee de eindstand op 6-0. Lewandowski had zelfs op vier treffers kunnen eindigen, ware het niet dat hij in de 86e minuut zijn eerste penalty miste. De leeggespeelde Robben werd zeven minuten na zijn goal door trainer Jupp Heynckes naar de kant gehaald ten faveure van Thiago Alcantara.(NU)…[+]