Robben: ‘Moeilijkste beslissing die ik in mijn loopbaan heb moeten nemen’

robben

Arjen Robben heeft lang moeten nadenken of hij wel of niet zou stoppen met voetballen. De 35-jarige aanvaller besloot donderdag uiteindelijk om per direct een punt te zetten achter zijn glansrijke voetballoopbaan. “Zoals iedereen weet, heb ik na mijn laatste wedstrijd voor Bayern München bewust de tijd genomen om een weloverwogen beslissing te nemen over mijn toekomst. En ik heb besloten om een punt te zetten achter mijn carrière als profvoetballer”, begint Robben zijn verhaal in een open brief.

“Zonder twijfel is het de moeilijkste beslissing die ik in mijn loopbaan heb moeten nemen. Een beslissing waarbij hart en verstand met elkaar in botsing kwamen. De liefde voor het spelletje en de overtuiging dat je nog steeds de hele wereld aankan, tegenover de realiteit dat niet altijd alles loopt zoals je zou willen en je niet meer dat jochie van zestien bent, dat nog geen idee had wat een blessure inhield.”

De keuze van Robben is verrassend, omdat veel mensen ervan uitgingen dat hij terug zou keren bij PSV, waarvoor hij tussen 2002 en 2004 furore maakte en vervolgens zijn naam vestigde in het buitenland. “Op dit moment ben ik fit en gezond en als liefhebber van vele andere sporten wil ik dit voor de toekomst graag zo houden. Stoppen doe ik dus definitief, maar het is goed zo”, aldus Robben.(NU)…[+]