Ronaldo luistert recordwedstrijd voor Portugal op met prachtgoal en rake penalty

ronaldo
Cristiano Ronaldo heeft zijn recordinterland voor Portugal donderdag opgeluisterd met twee doelpunten. De sterspeler scoorde in het met 4-0 gewonnen EK-kwalificatieduel met Liechtenstein. De 38-jarige Ronaldo maakte de derde en vierde treffer voor Portugal in Lissabon. De aanvaller van Al Nassr benutte vroeg in de tweede helft een penalty. Twaalf minuten later schoot hij een vrije trap schitterend in de kruising. Daarmee bracht Ronaldo, die twaalf minuten voor tijd werd gewisseld, zijn totale aantal interlandgoals op 120. De vijfvoudig Gouden Bal-winnaar had het mondiale doelpuntenrecord al op zijn naam staan. Tegen Liechtenstein brak Ronaldo het mondiale interlandrecord. Hij speelde zijn 197e interland en passeerde daarmee Bader Al Mutawa uit Koeweit. Sinds de kwartfinale van het WK tegen Marokko (1-0-verlies) deelde de spits het record met Al Mutawa.(NU)…[+]