Ronaldo maakt 110e en 111e goal voor Portugal en is alleen wereldrecordhouder

ronaldo

Cristiano Ronaldo heeft het wereldrecord interlandtreffers alleen in handen gekregen. De 36-jarige Portugees maakte woensdag in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Ierland (2-1-zege) zijn 110e interlanddoelpunt en passeerde zo de Iraniër Ali Daei. Een paar minuten later tekende hij ook nog voor zijn 111e goal. Ronaldo miste in Estádio Algarve in Faro na een kwartier een strafschop, waarna het erop leek dat hij het record nog niet alleen in handen zou krijgen. In de 89e minuut maakte hij met zijn 110e interlandgoal alsnog de 1-1, waarna hij Portugal met zijn 111e goal diep in blessuretijd ook nog een 2-1-overwinning bezorgde. Namens Ierland had John Egan op slag van rust de 0-1 gemaakt.(NU)…[+]