Ronaldo noemt 2018 ‘zwaarste jaar van leven’ vanwege verkrachtingszaak

ronaldo

Cristiano Ronaldo heeft naar eigen zeggen het zwaarste jaar van zijn leven achter de rug. De Portugees werd afgelopen jaar achtervolgd door een verkrachtingszaak, die uiteindelijk niet tot een rechtszaak leidde. De 34-jarige vedette van Juventus werd in september voor de rechter gesleept door de Amerikaanse vrouw Kathryn Mayorga, nadat zij in een interview met het Duitse blad Der Spiegel beweerde in 2009 door Ronaldo in Las Vegas te zijn verkracht. Hij zou haar 375.000 dollar (zo’n 335.000 euro) zwijggeld hebben betaald.

Ronaldo heeft sinds de zaak eind september vorig jaar naar buiten kwam, nooit inhoudelijk gereageerd op de aanklacht. Hij liet telkens via zijn advocaten weten onschuldig te zijn. De seks was volgens hem met wederzijdse instemming.

In een interview met de Portugese tv-zender TVI heeft de spits nu eindelijk erkend dat de zaak hem veel heeft gedaan. “Als er vraagtekens bij je eer worden gesteld, doet dat veel pijn. Heel veel pijn. Vooral omdat ik een grote familie heb, met een vriendin en een intelligente zoon, die alles begrijpt. Dit was het zwaarste jaar uit mijn leven.“(NU)…[+]