Ronaldo verbetert record Van Nistelrooij met goal in tiende CL-duel op rij

ronaldo

Cristiano Ronaldo heeft dinsdag een nieuw record gevestigd in de Champions League. De aanvaller van Real Madrid mag zich de eerste speler noemen die in tien opeenvolgende duels tot scoren komt in het miljoenenbal.  Ronaldo deelde het record met Ruud van Nistelrooij, die vanaf het seizoen 2002/2003 negen Champions League-wedstrijden op rij een doelpunt wist te maken namens Manchester United.

De 33-jarige Ronaldo bereikte de mijlpaal dinsdagavond in de heenwedstrijd tegen Juventus in de kwartfinales (0-3 winst). De Portugees schoot al na twee minuten op aangeven van Isco de 0-1 binnen, zijn snelste treffer ooit in de Champions League. Na 64 minuten trof hij ook nog eens doel met een schitterende omhaal.

Aangezien Ronaldo vorig jaar ook al in de finale tegen Juventus scoorde en hij dit seizoen tot dusver elk duel doeltreffend is geweest, heeft de vijfvoudig Gouden Bal-winnaar nu tien wedstrijden op rij gescoord in het miljoenenbal.(NU)…[+]