Scorende Memphis ontsnapt met Lyon aan blamage in Franse beker

scorende mem

Memphis Depay en Olympique Lyon hebben donderdag ternauwernood de kwartfinales van de Coupe de France gehaald. De Oranje-international maakte het tweede doelpunt voor zijn club in de achtste finale tegen derdedivisionist Red Star FC (2-2), die pas na strafschoppen werd gewonnen. Memphis zorgde op slag van rust voor de 0-2 door een voorzet van Lucas Paquetá binnen te tikken. De aanvaller maakte zijn 22e doelpunt van dit seizoen voor Lyon. In de Ligue 1 staat hij op veertien treffers. Paquetá had de score na een klein half uur geopend in het Stade Bauer in Saint-Ouen-sur-Seine, een voorstad van Parijs. In de tweede helft knokte Red Star, dat in de Championnat National uitkomt, zich verrassend terug.(NU)…[+]