Serena Williams bereikt tiende US Open-finale en treft Andreescu

williams

Serena Williams kan zich gaan opmaken voor haar tiende US Open-finale. De Amerikaanse was in de nacht van donderdag op vrijdag in de halve eindstrijd een maatje te groot voor Elina Svitolina. Ook Bianca Andreescu bereikte de finale.

De 37-jarige Williams versloeg Svitolina in een partij van hoog niveau met 6-3 en 6-1 en heeft nu net zoveel US Open-partijen gewonnen als de legendarische Chris Evert: 101. Williams jaagt in New York na 2002, 2008, 2012, 2013 en 2014 op haar zesde eindzege. Bovendien kan ze haar 24e Grand Slam-titel pakken, waarmee ze het record van Margaret Court zou evenaren.

Het publiek in het Arthur Ashe Stadium zag een partij van topniveau tussen Williams – die vorig jaar in een veelbesproken finale van Naomi Osaka verloor – en de als vijfde geplaatste Svitolina. De Oekraïense maakte het de Amerikaanse aanvankelijk zeer lastig, al pakte Williams toch de eerste set. In de tweede set was het verzet van Svitolina, die voor de tweede keer op rij in de halve finale van een Grand Slam stond, vroeg gebroken. Williams pakte twee snelle breaks en liep binnen een kwartier uit naar een riante 4-1-voorsprong en gaf dat niet meer weg.(NU)…[+]