Strafeis voor vier oplichtingverdachten

rechten 3c

PARAMARIBO – Officier van justitie Bibian Tjin Liep Shie heeft gisteren tegen Armiro S, Ganesh K, Edgar T en Sharad A in zowel het tweede als derde kanton een strafvoorstel gepresenteerd. De mannen worden verdacht van deelname aan een criminele organisatie, oplichting en verduistering.

Tegen Amiro S, die het brein is geweest, is in elk van de kantons tweeënhalf jaar celstraf geëist. Tjin liep Shie vroeg ook dat Amiro S SRD 37.900 en USD 10.500 terugbetaalt aan de Staat ten behoeve van de benadeelden, te vervangen door zes maanden hechtenis. Als bijzondere voorwaarde vroeg zij dat de vervangende hechtenis de betalingsplicht niet opheft. Ganesh K en Edgar T hoorden zowel in het tweede als derde kanton twee jaar celstraf tegen zich eisen. Tegen Sharad A is in elk van de kantons twaalf maanden celstraf geëist waarvan zes voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar. Sharad A is op vrije voeten, terwijl de drie andere mannen nog opgesloten zijn.

De verdachten zouden plannen hebben beraamd om bij derden auto’s te kopen. Zij verkochten deze voertuigen door hoewel de schuld niet volledig was afgelost. Ook huurden zij wagens bij autoverhuurbedrijven en verkochten die. Bij het verkopen van de wagens maakten zij gebruik van valse identiteitskaarten, rijbewijs, herkeurings- en nummerbewijs. Ook waren de koopovereenkomsten vals opgemaakt. Armiro S verklaart dat alle verdachten uit vrije wil meededen bij het plegen van de strafbare feiten. Edgar T verklaart dat hij zich bedreigd voelde. De vervolgingsambtenaar vroeg hieraan voorbij te gaan. Volgens haar probeerden de verdachten met gemak geld te verdienen. Op  8 juli wordt de behandeling van deze zaak voortgezet…[+]