Swansea City rest van seizoen zonder geblesseerde Fer en Bony

swanse

Leroy Fer komt door een blessure de rest van het seizoen niet meer in actie voor Swansea City. De Premier League-club mist ook spits Wilfried Bony het komende halfjaar.

 Fer (28) scheurde zaterdag tegen Leicester City (1-1) zijn achillespees, zo bleek zondag uit een scan. De oud-middenvelder van onder meer Feyenoord en FC Twente moet geopereerd worden. Oud-Vitessenaar Bony scheurde in dezelfde wedstrijd zijn voorste kruisband af. Nader onderzoek moet uitwijzen hoe lang beide spelers precies uitgeschakeld zijn, maar dit seizoen zullen ze in elk geval niet meer in actie komen.
 De club uit Wales zal zonder het duo moeten proberen om zich te handhaven in de Premier League. Elfvoudig international Fer speelde dit seizoen twintig competitieduels waarvan vijftien als basisspeler en was goed voor één treffer. De Ivoriaan Bony (29) speelde vijftien duels en maakte daarin twee treffers. Swansea staat momenteel op een veilige zeventiende plek in de Premier League, maar houdt Stoke City en Huddersfield Town alleen op doelsaldo onder zich. Zaterdag speelt de ploeg thuis tegen Burnley.(NU.nl)…[+]