Titelverdediger Frankrijk maakt einde aan sprookje Marokko en bereikt WK-finale

frankrijk
Marokko is er woensdag niet in geslaagd om op het WK voetbal in Qatar de finale te halen. De Afrikaanse stuntploeg werd in de halve eindstrijd geklopt door regerend wereldkampioen Frankrijk: 2-0. Halverwege stond het 1-0 door een knap doelpunt van Theo Hernández. De linksback kreeg de bal met wat geluk voor zijn voeten en opende op acrobatische wijze de score. Invaller Randal Kolo Muani bepaalde tien minuten voor tijd de eindstand. Marokko, dat al na een helft afscheid moest nemen van de niet volledig fitte Noussair Mazraoui en aanvoerder Romain Saïss, was daarna zeker niet kansloos. Onder anderen Azzedine Ounahi en Jawad El Yamiq waren dicht bij de gelijkmaker, maar beide keren bracht keeper Hugo Lloris uitstekend redding. Door de nederlaag kwam voor Marokko een historisch WK ten einde.De ploeg van bondscoach Walid Regragui bereikte als eerste Afrikaanse land de laatste vier op een WK en versloeg onder meer België (groepsfase), Spanje (achtste finales) en Portugal (kwartfinales).(NU)…[+]