Tottenham Hotspur haalt uit tegen Southampton bij records Kane

totten

Tottenham Hotspur heeft dinsdag in de Premier League een eenvoudige 5-2 thuiszege op Southampton geboekt. Harry Kane was drie keer trefzeker en vestigde twee records. Kane bracht zijn aantal treffers in een kalenderjaar op 39 en brak daarmee het record van Alan Shearer, die in 1995 voor Blackburn Rovers 36 keer scoorde. De 63-voudig Engels international had daar destijds 42 wedstrijden voor nodig.

Kane verbeterde het record in zijn 35e wedstrijd van 2017. De 24-jarige aanvaller opende halverwege de eerste helft de score voor Tottenham door raak te koppen uit een vrije trap van oud-Ajacied Christian Eriksen. Zes minuten voor rust verdubbelde Kane de marge voor de Spurs. Ditmaal vond hij het net op aangeven van Heung-Min Son. Halverwege de tweede helft voltooide hij zijn hattrick met een lobje over doelman Fraser Forster.(NU.nl)…[+]