Trio krijgt vijf jaar celstraf voor beroving

rechten 3a

PARAMARIBO –Gemar K, Jeverno V en Larry V zijn maandag veroordeeld tot vijf jaar celstraf voor het plegen van een beroving in een supermarkt. Jimmy M is vrijgesproken. Rechter Danielle Karamatali nam de strafeis van officier van justitie Reshmi Rathipal over.

Zij zei dat een supermarkthouder weer eens op een brute wijze werd beroofd. Het ging om een geplande beroving, waarbij niet geschroomd werd geweld te gebruiken. Zij merkt op dat het in de vroege ochtend was dat de winkelier de deur opendeed voor klanten. Hij werd op dat moment overvallen door vier gewapende mannen. Gemar K bekende dat hij samen met anderen de beroving pleegde. Op de beelden was te zien dat een voertuig kwam aangereden. Vier mannen gingen in de supermarkt van wie twee in de winkel. De kassa werd overhoop gehaald. De winkelier werd hardhandig aangepakt door twee van de verdachten. De twee andere mannen gingen naar de bovenverdieping en vielen de vrouw van de winkelier in de kamer aan. Gemar K werd eerst aangehouden. De winkelier herkende hem als een van de daders. Gemar K legde uitgebreide verklaringen af bij de politie dat hij op aangegeven van Jeverno V de daad pleegde. Hij wilde eerst niet meedoen, maar stemde daarna toe. De rechter zei dat de verdachten eerst langs de weg in de auto bleven en afspraak maakten hoe de beroving te plegen. Zij ging voorbij aan de verklaring van de verdachten op de zitting.

De mannen verklaarden dat zij maaiwerk moesten verrichten, maar konden de plek niet aangeven, ook niet wie de opdrachtgever was en hoeveel zij zouden verdienen. Jeverno V probeerde aan zijn aanhouding te onttrekken waardoor de politie genoodzaakt was gericht op hem te schieten. Germa K is voor het eerst in aanraking gekomen met de politie, terwijl Jeverno V en Larry V recidivisten zijn. Advocaat Shefani Amirkhan pleitte dat haar cliënt Jimmy M niet schuldig is aan de beroving…[+]